Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σας ενημερώνουμε για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων, για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία με έναρξη πριν την 1/1/2019, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19.

Κατηγορία: 

Παράταση θητείας οργάνων διοίκησης Συλλόγων -Ομοσπονδιών έως 31/12/2020 και άλλες διατάξεις σχετικές με την πανδημία

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στο Εθνικό τυπογραφείο ο νέος νόμος 4722/2020 (ΦΕΚ 177Α ) με τον οποίο κυρώθηκαν οι από 10 και 22 Αυγούστου ΠΝΠ και ταυτόχρονα προβλέπονται νέες σημαντικές διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

Κατηγορία: 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας λόγω COVID-19 στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν.

Κατηγορία: 

Παράταση από την ΑΑΔΕ των προθεσμιών προσαρμογής ταμειακών μηχανών

Σας ενημερώνουμε ότι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 21/7/2020 η ΑΑΔΕ, ο Διοικητής της Αρχής κ. Γ. Πιτσιλής έκανε δεκτό το αίτημα όλων των φορέων της αγοράς για παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 των εξής δύο προθεσμιών:

Κατηγορία: 

Τακτικές Θερινές Εκπτώσεις έτους 2020 – Λειτουργία Καταστημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Κατηγορία: 

Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Υπουργική Απόφαση Δ.15/Δ’/οικ.21552/681/26-6-2020 (ΦΕΚ 2599Β – επισυνάπτεται στην παρούσα), με την οποία παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2020, (που κανονικά έπρεπε να καταβληθούν έως αύριο 30-6-2020), χωρίς τον υπολογισμό τόκων και άλλων προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Κατηγορία: 

Αιτήσεις Κατασκηνώσεων e-ΕΦΚΑ μέχρι 26 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο 1-7-2020 έως 15-7-2020 για τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 16 ετών, των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ.

Κατηγορία: 

Παράταση και διεύρυνση Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Μετά από σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η παράταση της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία έληγε χθες τα μεσάνυχτα και μάλιστα η ολιγοήμερη επέκταση που δόθηκε, συνοδεύεται από περισσότερο ελαστικά κριτήρια ένταξης σε αυτήν.

Συγκεκριμένα:

Κατηγορία: 

Νέα Φάση Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Σας ενημερώνουμε ότι, με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης ΓΔΟΥ131/13-6-2020,προσαρμόστηκε πλέον η ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής στα δεδομένα της αγοράς και στην πραγματική οικονομία, επιτρέποντας και στις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό να συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση της.

Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση καθορίζει την διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή της ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020. 

Κατηγορία: 

Έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Σας πληροφορούμε ότι, άρχισε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η λειτουργία του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Κατηγορία: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Ανακοινώσεις